TÜDEL-KOMBÜSE

Gifft kene Kultur ahn ehr egen Køøk. Bi uns Tüdels gifft dat jümmers Eten, dat plantenbaseert is. Liekers kocht wi geern noordische Gerichten. Un wieldat vele Lüüd noch nich weten, wo een dat tosamenbringen kann, gifft dat hier nu de Tüdel-Kombüse. Wenn ji Lust hebbt, denn probeert dat doch sülvst eenfach mal ut. Un stüert uns ok geern Feedback, Ideen un jo leefsten Gerichten to. Veel Spaaß un goden Aptiet!


BEREN, BOHNEN UN ROOKTOFU

Birnen, Bohnen und Räuchertofu

 

200 g Rooktofu (Räuchertofu)

1 Zippel (Zwiebel)

2 EL Øøl (Øl)

300 ml Supp ut Grøønsaken (Gemüsebrühe)

500 g grøne Bohnen (grüne Bohnen)

200 ml Berensaft (Birnensaft)

500 g Kantüffeln (Kartoffeln)

6 Kaakberen (Kochbirnen)

2 EL Mehl (Mehl)

Peper, Solt (Pfeffer, Salz)

 

Zwiebel und Räuchertofu in kleine Würfel schneiden und in Øl scharf anbraten, mit Gemüsebrühe abløschen. Bohnen und Birnensaft zufügen und 20 min kochen. Kartoffeln vierteln und zusammen mit den Kochbirnen hinzugeben. Weitere 15 min køcheln lassen und bei Bedarf etwas Wasser zufügen. Mit Pfeffer und Salz abschmecken und mit Mehl leicht andicken.