KOMBÜSE

Gifft kene Kultur ahn ehr egen Køøk. Un bi uns gifft dat Eten, dat plantenbaseert is. Liekers kaakt wi geern noordische Gerichten. Tosamenbringen doot wi dat hier in unse Kombüse. Wenn ji Lust hebbt, denn probeert de Rezepten doch sülvst eenfach mal ut. Un stüert uns ok geern Feedback, Ideen un juuch leefste Rezepten to. Veel Spaaß un goden Aptiet!



FLEDERBEERSUPP MIT KLÜTEN

Fliederbeersuppe mit Klößen

1 l Flederbeersaft (Fliederbeersaft)

1/4 l Appelsaft (Apfelsaft)

100 g Zucker (Zucker)

3 sure Äppel (saure Äpfel)

1/2 Zitroon, Schaal & Saft (Zitrone, Schale & Saft)

1/4 TL Zimt (Zimt)

1 Pck Vanille-Puddingpulver (Vanille-Puddingpulver)

1/2 l Mandelmelk (Mandelmilch)

150 gr Grieß (Grieß)

1 EL Margarin (Margarine)

Solt (Salz)

 

Äppel schellen un in lütte Stücken snieden. In en groten Pott Flederbeersaft un Appelsaft hitt maken. De Appelstücken, de Zitronensaft un de raspelte Schaal vun de Zitroon tosamen mit Zucker un Zimt dortogeven un en poor Minuten kakeln laten. Dat Puddingpulver in en beten Water opløsen un to’n Andicken dortogeven. Orntlich ümrøhren.

De Mandelmelk opkaken laten. Margarin un en Prise Solt dortogeven. Grieß langsam inrøhren. Afkøhlen laten. Klüten formen un in de Supp ringeven.


SPARGELSALAT MIT EERDBEREN

Spargelsalat mit Erdbeeren

1 Bd grøner Spargel (grüner Spargel)

1 Bd Rucola (Rucola)

500 g Eerdberen (Erdbeeren)

4 EL Olivenøl (Olivenøl)

1 EL Walnuttetig (Walnussessig)

1 EL Agavendicksaft (Agavendicksaft)

1 TL Semp (Senf)

1 Bd Basilikum (Basilikum)

 

 

Spargel schellen, in Stücken snieden un in en Pott mit Water 15 min kakeln laten. Salat waschen, den Spargel baven ropgeven. Eerdberen waschen, in lütte Stücken snieden un dortogeven. Før dat Dressing Øl, Etig, Agavendicksaft un Semp düchtig verrøhren. Dat Basilikum warrt kleen sneden un kümmt mit dorto.


BEREN, BOHNEN UN ROOKTOFU

Birnen, Bohnen und Räuchertofu

200 g Rooktofu (Räuchertofu)

1 Zippel (Zwiebel)

2 EL Øøl (Øl)

300 ml Brøh ut Grøønsaken (Gemüsebrühe)

500 g grøne Bohnen (grüne Bohnen)

200 ml Berensaft (Birnensaft)

500 g Kantüffeln (Kartoffeln)

6 Kaakberen (Kochbirnen)

2 EL Mehl (Mehl)

Peper, Solt (Pfeffer, Salz)

 

Zippel un Rooktofu in lütte Wørpels snieden un in Øøl scharp anbraden, mit Brøh afløschen. Bohnen un Berensaft dortogeven un 20 min kaken. Kantüffeln viddeln un tosamen mit de Kaakberen in'n Pott ringeven. Nu erstmal 15 min licht kakeln laten un (wenn dat nødig is) noch en beten Water dortogeven. Mit Peper un Solt afsmecken un mit Mehl licht andicken.